• Crop's
  • Crop's
  • Crop's
  • Crop's
  • Crop's
  • Crop's
  • Crop's
  • Crop's
  • Crop's

Crop'sOoigem

Oppervlakte
2.576m2

Om de voortdurende expansie te kunnen bijbenen, had Crop's, producent van diepvriesproducten, nood aan een nieuw kantoorgebouw.

Geklemd tussen diepvriesmagazijnen en productiehallen, staat het gebouw oog in oog met het kanaal, waar de traag voorbijglijdende vrachtschepen tijd en beweging bepalen. De confrontatie met het kanaal, alsook een ver maritiem verleden van het bedrijf, hebben de keuze voor de metafoor van het schip bepaald.

Het gebouw zweeft licht boven een waterspiegel en lijkt verankerd aan de massieve betonnen wand van de traptoren. Een smalle houten loopbrug leidt de bezoeker het gebouw binnen, langsheen een plooi in de glazen gevel. Vanop de loopbrug kijkt men rechtstreeks het keukenlaboratorium in, dat de vitrine vormt van het bedrijf: hier ontwikkelen de chefs de nieuwe kant- en klaarmaaltijden, die de kernactiviteit zijn gaan vormen van het bedrijf.

In de achterliggende zone is een uitbreiding van de productie ingeplant, over een dubbele hoogte.

De eerste verdieping huisvest de directieburelen en de sociale ruimten: de kleedkamers en de refter.

Het gebouw heeft een diepte van meer dan 27m. Om het landschapskantoor, dat de hele tweede verdieping inneemt, ook langs de achterkant lichtinval te geven, werd het gebouw boven de omliggende productiehallen getild. Aldus werd een vrije hoogte van 3,80m bekomen, wat een buitengewoon ruimtegevoel creƫert, en het uitzicht aan de voorgevel nog grandiozer maakt.

In samenwerking met arch. J. Galand.